Wat Is Een Broodfokker

Positieve of negatieve ervaringen met bouvier fokkers.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
patrick
Site Admin
Site Admin
Berichten: 109
Lid geworden op: zo apr 09, 2023 11:56 am
Locatie: Waalwijk
Contacteer:
apr 2023 16 15:42

Wat Is Een Broodfokker

Bericht door patrick

Als je nog niet thuis bent in het wereldje van fokkers en je bent op zoek naar een pup, dan hoor je wellicht wel eens het woord broodfok of broodfokker vallen.

Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten hondenfokkers is dat een “gewone” fokker honden fokt om bijvoorbeeld het ras te reproduceren en in stand te houden en een “broodfokker” honden fokt om daar geld (zijn “brood”) mee te verdienen.

Met dat laatste hoeft niets mis te zijn, alleen leert de praktijk dat bij broodfokkers vaak minder goed gesocialiseerde en gezonde puppy’s vandaan komen.

Pas op voor Broodfokkers:

Een broodfokker is een fokker die maar één doel heeft en dat is veel geld verdienen aan de puppies zonder daarbij stil te staan bij het welzijn van de dieren. Door een pup te kopen bij een broodfokker, haal je een pup in huis met een grote kans op ziektes, afwijkingen en gedragsproblemen. Dat kan achteraf niet alleen flinke dierenartskosten met zich meebrengen maar ook veel verdriet omdat sommige pups ingeslapen moeten worden of altijd problemen zullen houden.

Afbeelding

Koop ook geen pup om hem te redden uit de handen van de broodfokker.
Door zaken te doen met een broodfokker steun je hun malafide handel en de verkochte pup zal vervangen worden door een nieuwe.

De enige methode om broodfokkers te stoppen is om er niet te kopen.
Plaats reactie