Socialisatie

Tips tijdens de opvoeding van de Bouvier pup.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
patrick
Site Admin
Site Admin
Berichten: 114
Lid geworden op: zo apr 09, 2023 11:56 am
Locatie: Waalwijk
Contacteer:
apr 2023 16 15:41

Socialisatie

Bericht door patrick

De socialisatiefase van de pup is een speciale leerfase. Hierin leert een pup om te gaan met soortgenoten, andere dieren en mensen. Ook leert hij om nieuwe prikkels en situaties te verwerken. Deze belangrijke fase loopt vanaf de derde week tot vermoedelijk na de negende week. Tijdens een goede socialisatie maakt de pup op een positieve manier kennis met de wereld. Daardoor wordt voorkomen dat het dier later gedragsproblemen gaat ontwikkelen.

Het is het beste als een nest puppy’s binnenshuis opgroeit in een gezin, omdat daar vanzelf al veel dingen gebeuren. De pup leert zo omgaan met zaken als de stofzuiger of een onbekend kind dat op bezoek komt. Als een nest in bijvoorbeeld een schuur opgegroeid is, is de kans groter dat de pups gedragsproblemen gaan ontwikkelen.

Wanneer u een pup aanschaft en deze eenmaal thuis hebt, moet u doorgaan met socialiseren. De pup zit dan in de zogenaamde tweede socialisatiefase, waarin het dier moet herhalen wat het eerder geleerd heeft. Begeleid dit goed en bedenk vooraf hoe u het gaat aanpakken zodat uw pup alleen positieve ervaringen opdoet en niet schrikt. Als u geen kinderen hebt is het belangrijk kinderen buiten op te zoeken of kinderen thuis uit te nodigen om met de pup te spelen. Neem de pup ook mee in bus, trein of auto en laat het dier spelen met andere, sociale honden. Geef tussendoor ook voldoende rust.

Het is belangrijk dat u geruime tijd doorgaat met socialiseren, zeker tot een leeftijd van een half jaar maar liefst nog langer.
Plaats reactie