Hondenhotel Of Hondenpension

Zoek je tijdelijk een oppas of gaat je bouvier mee op vakantie.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
patrick
Site Admin
Site Admin
Berichten: 109
Lid geworden op: zo apr 09, 2023 11:56 am
Locatie: Waalwijk
Contacteer:
apr 2023 28 15:05

Hondenhotel Of Hondenpension

Bericht door patrick

Wat kun je verwachten:

Ben je voor enige tijd van huis, dit kan voor vakantie zijn of gezondheidsredenen zijn.
Dan is het belangrijk dat je goed voor je hond zorgt.
Dat kan je op verschillende manieren doen.
Je kunt jouw dier laten logeren bij familie, of je kunt een kennis vragen om de hond uit te laten en te voeden bij jou thuis.
Je kunt echter ook op zoek gaan naar een goed hondenhotel. Daar kan je honden namelijk voor langere tijd onderdak bieden en zorgen dat ze de juiste zorg krijgen.

Wat doet een hondenhotel precies

Net als wij mensen naar hotels gaan, kunnen honden ook in een hotel verblijven. Een hondenhotel doet dus eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden. In een hondenhotel wordt er voor jouw hond gezorgd zolang jij weg bent.

Door je hond achter te laten bij een goed hondenhotel, weet je in ieder geval zeker dat hij in goede handen is en kun jij met een gerust hart weg. Bij het hotel zal hij naar alle waarschijnlijkheid namelijk niet alleen maar gaan slapen. Hotels hebben vaak verschillende mogelijkheden voor honden om plezier te maken. Te denken valt aan velden of binnenplaatsen waar ze met andere honden kunnen spelen. Honden zijn sociale dieren. Het is daarom ook niet aan te raden om ze de hele tijd alleen te laten.

Daarnaast zijn er vaak meerdere speeltjes aanwezig in het hondenhotel. Naast alle leuke activiteiten wordt de hond natuurlijk ook dagelijks gevoed en krijgt de hond verzorging wanneer hij deze nodig heeft. De vacht wordt verzorgd en als dat nodig is wordt er ook aandacht besteed aan de tanden.
Vaak worden honden socialer wanneer zij bij een pension zijn geweest. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat ze spelen met andere honden en lange tijd met ze doorbrengen. De hond heeft dan geen andere keuze dan sociaal te zijn.
Door socialiseren met andere honden heeft hij minder het gevoel dat hij alleen is.

Een professionele, gecontroleerde omgeving

Afbeelding
In een gerenommeerd hondenpension is het personeel gekwalificeerd, kan het gecertificeerd zijn in trainings- of gedragsspecialiteiten en is het over het algemeen uitgerust om aan de unieke behoeften en persoonlijkheden van elke hond te voldoen. Binnen een professionele organisatie wordt er goed gekeken welke honden bij elkaar in de roedel kunnen verblijven en spelen. Dit wordt goed in de gaten gehouden en er is altijd begeleiding bij.

De kosten van een hondenhotel
Het kan per hondenhotel wel verschillen wat de kosten zijn. Wanneer je dus een prijs ziet staan, is dat niet direct de vergelijkbare prijs voor elk hondenhotel dat er op de markt actief is. Het is een geschatte, gemiddelde prijs op basis van meerdere hotels. De prijs kan bijvoorbeeld afhangen van de diensten die je afneemt. Dat kan bijvoorbeeld gaan om regelmatig contact over je hond terwijl je weg bent. Sommige baasjes vinden dit nu eenmaal een fijn idee. Het kan zelfs zo zijn dat het pension je regelmatig foto-updates opstuurt als je dat vraagt.

Zaken die voor de hond van waarde kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld extra verzorging zoals wassen en trimmen. Ook de langere wandelingen in de omgeving zijn soms mogelijk bij bepaalde hondenhotels. Wanneer het regent kan je hond vies worden van het buitenspelen. Je kunt dan een extra wasbeurt met alles erop en eraan krijgen tegen een kleine meerprijs. Dit kan wel heel fijn zijn voor jouw hond natuurlijk. Zaken zoals loops zijn, of verse maaltijden maken zijn ook punten die tot extra kosten kunnen leiden.

Hoe kies je het juiste hotel voor je hond

Je kiest het juiste hondenhotel door te letten op de ruimte die jouw hond krijgt, of hij wordt uitgelaten en wat andere mensen over het hondenhotel zeggen. Je wilt jouw hond natuurlijk wel op de best mogelijke plek achterlaten.
Daarnaast kun je kijken naar de frequentie op het gebied van uitlaten dat het hotel aanbiedt. Bepaalde hotels laten de honden vaker en langer uit dan andere hotels. Zo gaan sommige pensions met de honden naar het bos en laten andere hotels de honden alleen op de binnenplaatsen hun behoefte doen.

Tot slot kun je natuurlijk altijd gebruik maken van de ervaringen van anderen.

Een kennismakingsgesprek
Mocht je interesse hebben in een bepaald hondenhotel in de buurt, dan kun je bijna altijd een afspraak maken om eens langs te gaan. Op die manier kan wellicht alle twijfel weggenomen worden waardoor je met nog een fijner gevoel jouw hond achter kan laten.
Vervolgens kun je de hond een nachtje laten proefslapen, om te zien hoe het bevalt.

Voordelen van een hondenhotel / hondenpension

Veel aandacht voor je hond en socialisatie met andere honden en mensen
Meer beweging buiten
Een professionele, gecontroleerde omgeving
Duidelijke structuur in de dag, beweging en voeding op vaste tijden
Monitoring van voedsel en medicijnen
Aandacht en socialisatie met huisdieren en mensen
Meer beweging buiten
Een professionele, gecontroleerde omgeving
Monitoring van voedsel en medicijnen
Regelmatige vachtverzorging, controle op vlooien

Nadelen van een hondenhotel / hondenpension

Verblijf kan duur zijn
Stressvol voor sommige honden
Kans op letsel door zelfverwonding of onenigheid met andere honden
Risico op ziekte door blootstelling aan andere huisdieren, onbekend voedsel
Honden die gevaarlijk of niet gecastreerd zijn, zijn vaak niet welkom
Sommige honden zijn niet goed in gezelschap en moeten ze daardoor alleen in een kennel verblijven
Wanneer honden niet ingeënt zijn kan dat een reden zijn om ze niet te accepteren
Een hondenhotel/pension eist dat honden speciale vaccinaties hebben gehad, gevaccineerd enkele weken voor het verblijf. (informeer hier bij het honden hotel)
Mogelijke Vaccinatie verplichtingen

Neusdruppelmethode
Kan 1 week voordat de hond het pension of kennel ingaat gegeven worden.
Is wat duurder dan de injectie maar
Heeft een betere immuniteitsrespons
Is 1 jaar geldig
Kennelhoestinjectie
Wanneer voor de eerste keer gegeven moet deze enting 1 maand voordat de hond het pension ingaat gegeven worden.
Herhaling na 3 weken(boosterinjectie).

Tot slot:

Waar moet je nog meer op letten

Ondanks dat je jezelf en de hond goed hebt voorbereid, kunnen er natuurlijk altijd onverwachte dingen gebeuren. Zo kan het bijvoorbeeld maar zo zijn dat er iets met je hond gebeurt tijdens het verblijf bij het pension. In de meeste gevallen zullen de medewerkers van het pension de hond direct naar de dierenarts brengen zodat deze de hond kan onderzoeken en kan vinden wat er mis is. Mocht het zo zijn dat het dier acuut geholpen moet worden, dan zullen zij dit ook laten doen.

Aangezien de medewerkers van het pension altijd met honden werken, zullen zij al snel verschillende lichamelijke mankementen opmerken en hier direct actie op ondernemen. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken dat er iets met de hond gebeurt en hier niets aan gedaan wordt, als je een goed hondenhotel hebt uitgekozen.
De kosten van de dierenarts komen uiteraard voor de baas zelf. Dit geldt ook voor vlooien of wormen.

Het is dus belangrijk dat je van te voren goed checkt of jouw hond gezond is, de vaccinaties nog in orde zijn, maar ook of je hond geen vlooien of wormen heeft waar hij de andere honden eventueel mee zou kunnen besmetten.

Wanneer dat allemaal in orde is kun je met een gerust hart de hond achterlaten in het hotel.
Plaats reactie